10 Grappige muziek weetjes

Muziek? Daar word je vrolijk van..

Muziek… Daar heeft iedereen wel eens van gehoord en zo goed als iedereen luistert ernaar.
Maar, heeft muziek ook invloed op onze samenleving, dagelijks leven of zelf op onze omgeving?
Ben je een echte muziekkenner of wil je liever te weten komen of muziek invloed heeft op onze omgeving? Of muziek invloed heeft op onze omgeving of niet, dat lees je in dit artikel over 10 grappige muziek weetjes!

Planten kunnen sneller groeien wanneer deze naar muziek luisteren.
Om je plantjes een plezier te doen, zet dan een leuk muziekje op! Er zijn vele
onderzoeken waaruit ze kunnen afleiden dat plantjes hun groei weldegelijk versnelt door muziek. Maar, plantjes zijn toch wel een beetje kieskeurig, je kan beter Beethoven of Chopin opzetten, dat waarderen ze meer dan een liedje van Snoop Dog.

Muziek heeft hetzelfde effect op de hersenen als drugs, eten en seks.
De wetenschappers van de McGill University vertellen ons dat wanneer je naar je favoriete muziek luistert, komt er dopamine vrij. Dopamine is een catecholamine (chemische verbindingen afgeleid van het Aminozuur) dat fungeert als neurotransmitter (en soms als hormoon) op verschillende plaatsen in het lichaam van mensen en dieren. Deze stof is namelijk dezelfde stof die wordt aangemaakt wanneer je onder invloed bent van drugs, seks of tijdens het eten van je favoriete eten.

Leo Fender, de uitvinder van de Fender gitaren, kon zelf geen gitaar spelen.
Leo Fender is de uitvinder van de wereldberoemde Fender-gitaren, maar helaas kon hij zelf geen gitaar spelen. Je zou vast denken, huh? Nou, hij weet wel erg veel van gitaren af. Wanneer Leo in 1965 zijn bedrijf verkocht, had hij omzet van maar liefst 40 miljoen dollar op zijn naam staan, dat is niet niks!

Voordat de Beatles ‘The Beatles’ waren, heetten ze ‘Johnny and the Moondogs’.
Het heeft wel eventjes geduurd totdat de Beatles de knoop doorhakten. De popgroep genaamd The Beatles ontstond uit verschillende groepen, namelijk alsvolgt: The Quarry Men (1957), Johnny And The Moondogs (1959) en ten slotte The Silver Beatles (1960).
Onder de naam ‘Beat Brothers’, een idee van de producent Bert Kaempfert, maakten ze als begeleidingsband van Tony Sheridan in 1961 in Hamburg hun allereerste platenopname.

Het duurste muziekinstrument ter wereld kost 45 miljoen dollar.
Er is volgens de kenners geen geld voor een beetje kwaliteit. Er is een instrument dat namelijk het duurste instrument ter wereld is, het is namelijk de ‘Macdonald’ viool, gemaakt door Antonio Stradivari. Het instrument staat momenteel te koop voor maar liefst 45 miljoen doller! Iemand interesse?

Er zijn overigens velen die beweren dat de oude Stradivarius niet veel beter is dan een moderne viool.

Mensen drinken meer en sneller bij luide muziek
Staat de muziek soms te hard in de kroeg? Dan is er een grote kans dat je meer, maar ook sneller gaat drinken. Wetenschappers van een Franse Universiteit hebben dit ontdekt door bierdrinkende mannen te observeren.

De harde muziek blijkt de kroegbezoekers kennelijk te hitsen waardoor ze meer gaan drinken. Een gesprek kunnen voeren met de harde muziek op de achtergrond is ook wel lastig, kennelijk wordt er daardoor meer gedronken.

Het nummer ‘Jingle Bells’ was eigenlijk geschreven voor Thanksgiving.
Iedereen kent het liedje ‘Jingle Bells’ wel… Wat niet iedereen weet is dat het oorspronkelijk staat voor ‘One Horse Open Sleigh’. Jingle Bells is een van de bekendste niet religieuze kerstliedjes wereldwijd. Hij werd geschreven voor een thanksgiving feestje in een kerk gelegen in Savannah in Georgia. Het lied werd gelijk een grote hit onder de kerkgangers. Het nummer werd zelfs met kerst herhaald.

Rapper Noclue is de snelste rapper ter wereld.
Ik weet niet of mensen hem kennen, maar Noclue is een rapper, meer niet zomaar een rapper… Hij is namelijk de snelste rapper ter wereld! Noclue verbrak een record mat maar liefst 14,1 lettergrepen pet seconde! Daarmee verbrak hij het record dat sinds 198 met12,5 lettergrepen per seconde op naam stond van Rebel XD uit Chicago.

Hieronder een fragmentje van zijn record:

World’s fastest Rapper [Guinness Primetime]

AC/DC hielp bij de arrestatie van Panamese president
Toen de Amerikaanse troepen eind 1989 binnenvielen om president Manuel Noriega te arresteren, vluchtte hij naar de ambassade van het Vaticaan. De Amerikaanse troepen kregen hem naar buiten door herhalend luide muziek van o.a. AC/DC af te spelen.
na maar liefst 110 dagen gaf de oud-CIA-agent zich ‘vrijwillig’ over.

Een liedje dat in je hoofd blijft hangen, wordt ook wel een ‘oorwurm of ‘brain itch’ genoemd.
Ken je dar gevoel? Dat je een liedje hebt geluisterd en het deuntje in steeds maar in je hoofd blijft rondzweven? Velen ervaren het als vreselijk irritant! Helaas is er geen verklaring voor de muzikale oorwurm. Wat wel bekend is welke nummers wel de kans op een oorwurm verhogen.

Hieronder een top 6 met mooie voorbeelden:
Alert: Soms is het lezen van de titel al voldoende om een oorwurm te krijgen!

Top 6 oorwurm gevoelige nummers

1.  Its a Small world after all
2. 
Vogeltjesdans
3. 
Popcorn
4. 
The Lion Sleeps Tonight
5. 
Mah Na Mah Na
6. 
Can’t get you out of my Head

Zijn we een nummer vergeten? Laat het weten in de reacties!

Zijn er dingen die je nog niet wist of heb je juist handige tips opgdaan?
Laat het ons zeker weten hier beneden in de reacties!

- Sority,  Nieuwsreporter

Plaats een nieuwsbericht reactie!

Advertenties